CleantechWatch

Region Midtjylland vil have grønne ambulancer

Inden for en årrække skal ambulancerne i Region Midtjylland ikke længere køre på fossilt brændstof. Det vil ikke gå ud over sikkerheden, lover regionsrådsformand.

Foto: Ernst van Norde

Hvert år er ambulancer og sygetransporter i aktion mere end 100.000 gange i Region Midtjylland. Men forestil dig, at køretøjerne suser derudaf helt uden motorstøj eller udstødningsgasser, der forurener luften.

For første gang nogensinde vil Region Midtjylland kræve, at ambulancer og sygetransporter inden en årrække ikke længere kører på fossilt brændstof - i takt med udviklingen på området. Det vil blive skrevet ind i udbudsmaterialet, når ambulancedriften i regionen i fremtiden gennemfører udbud på ambulancedriften.

"Vi vil rigtig gerne som region bidrage til den målsætning, som et stort flertal i Folketinget har vedtaget med en ny klimalov i forhold til at nedbringe udledningen af drivhusgasser, siger regionsrådsformand," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) til TV2 Østjylland.

1. næstformand i Region Midtjylland, Hanne Roed, Radikale Venstre, mener, det er naturligt, at ambulanceberedskabet bliver inddraget i den grønne omstilling.

"Vi (regionen red.) er en stor spiller. Det er godt, at vi forsøger at gøre transport mere grøn, for det er en af de helt store klimasyndere," siger hun til TV2 Østjylland.

Det vigtigste er, at ambulancerne altid kan køre. Og at de kan køre de afstande, de skal. Der er teknologien ikke helt moden endnu. Men når, den er, vil vi udskifte hele vores flåde.

Anders Kühnau, regionsrådsformand i Region Midtjylland

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs