500 steder i Hovedstaden skal oprenses for at undgå forurening af drikkevand

Gamle olierester, maling, pesticider og flere former for chlorerede opløsningsmidler er tæt på at ende i grundvandet op mod 500 steder i Region Hovedstaden. Men i regionen frygter man, at pengene til oprensning i stedet bliver brugt til at håndtere de dyre såkaldte generationsforureninger.
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Op mod 500 steder i Region Hovedstaden er så forurenet med olierester, maling, pesticider og flere former for chlorerede opløsningsmidler, at de er tæt på at ende i grundvandet, hvis de ikke bliver oprenset. Det skriver Tv2 Lorry

Lig nu forhandler regeringen og de danske regioner om den kommende indsats mod de jordforureninger, der truer med at forurene overfladevand som søer, vandløb og kysten - de såkaldte generationsforureninger.

I Region Hovedstaden frygter politikere og embedsmænd, at forhandlingerne ender med, at budgettet til at oprense jordforureninger i fremtiden vil blive øremærket til netop disse store forureninger frem for de mindre forureninger, der til gengæld truer drikkevandet.

"Det vil være en meget skidt prioritering, hvis man vil klare overfladevandsopgaven med midlerne fra drikkevandsbeskyttelsen. I vores region er der altså hårdt brug for alt drikkevandet, og der er stadig rigtig mange forureninger, vi ikke har nået at komme i gang med," siger miljøchef i Region Hovedstaden, Carsten Bagge Jensen, der får politisk opbakning fra regionens miljøudvalg.

Se regionernes budget for cleantech i 2020

SF: 200 millioner til oprensning af giftdepot 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også