CleantechWatch

Minister får kritik for vurdering af kapacitet på forbrændingsanlæg i mink-sagen

Miljøstyrelsens vurdering af kapaciteten på forbrændingsanlæg medførte, at mange mink blev gravet ned i stedet for brændt. Vurderingen får kritik og partier til at kritisere landbrugsministeren.

Mange mink blev gravet ned, da vurderingen lød, at der ikke var kapacitet til at brænde dem af. Men det var der måske alligevel. | Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix

Sagaen om håndteringen af de aflivede mink fortsætter. Landbrugsminister Rasmus Prehn (S) får kritik fra flere partier for at udpege kapaciteten på forbrændingsanlæg som årsag til, at nedgravning af mink blev nødvendig. Det skriver DR.

Sagen handler om, at Miljøstyrelsen 3. november 2020 udarbejdede et notat, hvor konklusionen var, at forbrændingsanlæggene dagligt kunne brænde mellem 360 og 408 ton mink. Notat var dog funderet på et regnestykke baseret på oplysninger fra blot ét enkelt anlæg, og kapaciteten var reelt langt højere ifølge forbrændingsanlæggenes egne vurderinger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

ATP affejer klimamål

Mens pensionsselskaberne har kæmpet om at markere sig på klimaområdet det seneste års tid, afviser landets største investor, ATP, at melde et klimamål ud, før der er kommet styr på virksomhedernes klimadata.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs