CleantechWatch

Assens Forsyning vil kappe metanudslip fra gammel losseplads med kompost

Assens Forsyning vil omdanne metan fra en gammel losseplads til den noget mindre kraftige drivhusgas CO2 med et nyt biocover-anlæg baseret på komposteret haveaffald.

Et nyt biocover-anlæg baseret på komposteret haveaffald i det nordlige hjørne af Assens Genbrugsplads skal reducere udledningen af metan fra gammel losseplads. | Foto: Assens Forsyning / PR

Store mængder metangas siver i dag ud fra en gammel losseplads under genbrugspladsen i Assens, men det håber Assens Forsyning nu at ændre på.

Med midler fra en tilskudspulje under Miljøstyrelsen har forsyningsselskabet nemlig valgt at etablere et biocover-anlæg baseret på komposteret affald, som skal sikre, at op mod 90 pct. af metanen omdannes til den mindre kraftige drivhusgas CO2.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs