Færch skal genanvende fem millioner københavnske plastbakker

Fra årsskiftet kan københavnerne købe madvarer pakket i genanvendte bakker. Der er "rigtig god økonomi" i at genanvende de omkring 43 tons plastbakker, fortæller plastemballagefabrikken Færch.
Foto: Andreas Hagemann Bro/Scanpix
Foto: Andreas Hagemann Bro/Scanpix
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Fra 2020 vil københavnerne kunne købe madvarer, der er pakket i fødevarebakker lavet af deres eget plastaffald.

Det skriver DR.

Det er plastemballagefabrikken Færch i Holstebro og Københavns Kommune, der sammen har dannet Partnerskab for Cirkulære Fødevarebakker, som også Danish Crown, Rema 1000 og Coop er en del af. Planen er i første omgang at indsamle og genanvende 43 tons fødevarebakker, svarende til cirka fem mio. bakker.

Indtil nu har det været umuligt at genanvende bakkerne på grund af de meget høje krav til sortering og genanvendelse af plast, der er, når det gælder fødevarer. I stedet er bakkerne blevet brændt eller er endt i andre produkter. Men fordi københavnerne i dag er blevet så dygtige til at genanvende PET, som er det materiale, bakkerne er lavet af, kan Færch i dag bruge det i deres produktion.

"Vi har en stor interesse i at modtage vores egne produkter og andres PET-produkter, så vi kan lave nye bakker. Det er der rigtig god økonomi i. Vi sikrer os, at plasten ikke ender i naturen eller ude i havet," siger Jesper Emil Jensen, europæisk direktør hos Færch, til DR.

Plast-, glas- og betonindustrien er nu den største energiforbruger

"Danmark er ikke en plast-recycling nation – vi er slet ikke kommet i gang" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også