CleantechWatch

Forsyning vil omdanne vandværksgrund til regnvandsbassin

Energi Viborg Vand vil omdanne byens første vandværk til et kombineret forsyningsområde, der skal gøres ”tilgængelig for offentligheden.”

Den nye grund vil have en multifunktion, i form af et regnvandsbassin, varmeværk og bypark. | Foto: C.F. Architects

Viborgs første vandværksgrund ved Nørresø, skal fremover huse et kombineret regnvandsbassin, varmepumpeværk samt en bypark.

Det er i hvert fald forhåbningen i Energi Viborg, der nu afventer kommunal godkendelse til projektet.

Etableringen af det nye område, der får navnet ’Søværket’, skal give plads til et bassin, der skal rumme 5.500 m3 regnvand, skriver selskabet i en meddelelse. Bassinet skal rense regnvand fra de seperatkloakerede oplande ved Tingvej og Gl. Skivevej i Viborg.

Forsyningsselskabet afventer kun de rette godkendelser, inden det første spadestik tages, og har store planer for området.

”Vi står hos Energi Viborg Vand med et behov for en teknisk løsning, der renser områdets regnvand, inden det løber ud i Nørresø, og vi ved fra en række projekter, at vand bare kan noget, når det kommer til udformningen af spændende byrum.” siger Flemming Hermann, chef for Energi Viborg Vand.

Artikektgruppen forventer, at dele af anlægget kan være i drift i sidste halvdel af 2023, mens den endelige færdiggørelse forventes i 2024.

Foruden Energi Viborg Vand, står også Viborg Kommune, Viborg Varme og C.F. Møller Architects bag projekt.

Spildevandsplan i Viborg møder kritik fra lokalforening

Vandværk advarer: Nyt boligområde kan få konsekvenser for drikkevandet i Aalborg-forstad

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs