CleantechWatch

Hofor vil bygge nye vindmøller ved kunstig halvø

Hovedstaden forsyningsselskab har planer om at placere 11 vindmøller ved det kommende Lynetteholm, skriver Ingeniøren.

Arbejdet med den kunstige Ø Lynetteholm, der skal tilføre København nye boliger og sikring mod stigende vandstand, er i fuld gang på Amager. | Foto: Jens Dresling

Danmarks største forsyningsselskab, Hofor, har fået til opgave af Bolig- og Planstyrelsen at se på mulighederne for mere vedvarende energi i hovedstaden, og nu vil selskab placere 11 nye vindmøller på den østlige del af Lynetteholms kant, som By & Havn er i gang med at opføre.

Det skriver Ingeniøren.

Stedet er det eneste, det er lykkedes at identificere i København til de 11 landvindmøller på 150 meter, som skal give en energiproduktion på 55 MW og dække 50.000 husstandes energibehov.

De nye møller skal erstatte de syv vindmøller, der er i dag er placeret nær det nærliggende rensningsanlæg Lynetten, og som har en samlet kapacitet på 4,2 MW.

Ifølge Ingeniøren har By & Havn givet grønt lys til at opføre møllerne under betingelse af at selskabets arbejde med Lynetteholm ikke begrænses.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Hofor frygter for drikkevandet ved planlagt byggeri på Vestegnen

Hofor styrker organisationen for at ruste sig til fremtidens udfordringer

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs