CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Ugen har budt på en amerikansk vanddelegation på inspirationsbesøg i Danmark, et dansk-kinesisk eksportfremstod som håber på at kunne tappe ind i det kinesiske marked og 16 kommuner, der stadig ikke når at blive klar til en ny affaldsordning.

Udbredelsen af dansk vandteknologi i både USA og Kina har blandt andet stået på dagsordenen denne uge. | Foto: Miriam Dalsgaard

Den danske vandteknologi er ”god”, men det, der imponerede en amerikansk vanddelegation på inspirationsbesøg til Danmark allermest, var den danske kultur for innovation, effektivitet og forbedring, som er ”omfavnet af og indlejret i hele samfundet.”

Sådan lød det mandag fra den amerikanske organisation US Water Alliances direktør for politik og regeringsanliggender, Scott Berry, i kølvandet på den inspirationsturné, som en række amerikanske vandselskaber har været på rundt i det danske land.

Danmark er bannerførere på den teknologiske udvikling inden for vandsektoren, og den teknologi vil de amerikanerne gerne i endnu højere grad gøre brug af, lød det desuden fra direktøren i et interview med CleantechWatch.

Også dansk vandteknologi er på dagsordenen i Kina, hvor det dansk-kinesiske eksportfremstød U-S-E Water arbejder for at fremme de danske vandteknologiske virksomheder.

Nu har samarbejdet fået både Miljøstyrelsen og Udenrigsministeriet med ombord, og Ilse Korsvang, projektleder for U-S-E- Water fortæller, at man regner med at kunne tappe yderligere ind i det store eksportpotentiale, som det kinesiske marked rummer, fortalte hun denne uge til CleantechWatch.

På affaldsområdet bød ugen på 16 kommuner, der endnu engang har søgt om dispensation fra at gå i gang med sortering i ti fraktioner fra det nye år.

Det er endnu for tidligt at sige, hvad det får af betydning for den private genanvendelsessektor, lød det onsdag fra brancheorganisationen ARI, der dog kaldte det en ”beklagelig nyhed” i et skriftligt svar til CleantechWatch.

”God sortering og korrekt indsamling hos borgerne og i de kommunale virksomheder er forudsætningen for, at affaldet kan genanvendes, og at vi kan begrænse trækket på jordens ressourcer,” lød det blandt andet fra Niels Bukholt.

Fredag bød desuden på en historie om Amager Ressourcecenters (ARC) eldrevne skraldebiler, der trods hensigten om at gøre affaldsindsamlingen mere grøn lige nu blandt andet oplades ved hjælp af dieselgeneratorer.

ARC erkender selv, at det er uheldigt, men at det er en nødvendighed for at sikre affaldsindsamlingen i hele byen, lød det fra Helena Nielsen, der er chef for affaldsindsamlingen i ARC.

Eksportsamarbejde ser stort potentiale i kinesisk vandfremstød

Vanddelegation i Danmark: Teknologien er god, men kulturen er afgørende

Udskudt affaldsordning i kommuner ærgrer ARI

ARC’s grønne skraldebiler bliver ladet op med dieselgeneratorer

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs