CleantechWatch

Søndervig Vandværk tilbyder løsning til aflæsning i sommerhuse

Det ene feriehusbureau har sagt ja, mens det andet har sagt nej til en it-løsning, som kan registrere sommerhuslejeres vandforbrug. Prisen er fem kr. pr. kubikmeter.

Søndervig. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Hidtil har vandforbruget været på husets regning, når et sommerhus har været lejet ud, men nu har Søndervig Vandværk tilbudt bureauerne en it-løsning, som nemt og korrekt kan aflæse lejerens vandforbrug, skriver Folkebladet Lemvig.

Aflæsningen koster fem kr. pr. kubikmeter, og den merpris vil bureauet DanWest ikke betale, mens et andet bureau, Sol og Strand, vil sige ja tak og tilbyde løsningen til sine sommerhuskunder.

”Når man er oppe på 75 kr. for en kubikmeter vand med offentlig kloak, virker fem kr. spiseligt,” siger ejerrådgiver i Sol og Strand Jeppe Rysgaard, der ikke ser den stor udfordring i at sende udgiften videre til gæsten.

Søndervig Vandværk, der forsyner 2.800 sommerhuskunder og et par hundrede helårshuse i Søndervig, Houvig og op mod Vedersø Klit, er ved at installere den avancerede måler i brøndene og forventer, at samtlige huse har den i løbet af efteråret, skriver avisen.

Ringkøbing-Skjern Forsyning, der leverer vand til det sydlige Søndervig, har siden 2018 udstyret sommerhuse med fjernaflæste målere, men systemet er nu udgået og kan derfor ikke anvendes af Søndervig Vandværk.

Fire vandværker lægges sammen til ét stort: Skal sikre fremtidig forsyning

Fanø Vand installerer anlæg til rensning for PFAS

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs