CleantechWatch

Stor hollandsk undersøgelse: Der er høje niveauer af PFAS i vandmiljøet

Der er målt store forekomster af PFAS i det hollandske vandmiljø, viser en ny undersøgelse. Herhjemme er Miljøstyrelsen i gang med at teste den danske kyst for samme giftstoffer.

Den danske rådgiver Sweco kan i en ny undersøgelse fastslå, at hollandske søer, åer, floder, fjorde og hav indeholder store mængder af det problematiske giftstof PFAS, som de seneste år også er fundet i det danske vand.

Det skriver Ingeniøren.

Majbrith Langeland, der er teknisk chef i miljøafdelingen ved Sweco, fortæller til mediet, at resultaterne mildest talt er nedslående.

”Der kom to væsentlige ting frem ved undersøgelserne. For det første var koncentrationen i havvandet bemærkelsesværdigt høj, og derudover viste det sig, at koncentrationen steg, jo mere nordpå i retning af Europas store floder, målinger blev taget,” siger hun til mediet.

Her understøtter undersøgelsen i Holland, hvad rådgiveren Niras også er i færd med at undersøge herhjemme, nemlig at PFAS-forureningen i dag eksisterer i et sådant omfang, at havet fungerer som spreder af stoffet.

Her har rådgiveren allerede peget på, hvordan PFAS kan komme fra havet og ind på land, og denne model gentager sig i internationale studier, hvor også den hollandske undersøgelse understøtter denne tese.

Forsyningsdirektør: Umuligt at sige, om drikkevand kan holdes rent

Rådgiver skal undersøge PFAS-forurening fra havet til grundvand

Venstre-politiker vil have miljøminister i samråd om PFAS: Vi skal have en plan

Mere fra CleantechWatch

Envidan henter ny topchef i Hofor

Morten Fjerbæk bekræfter over for CleantechWatch, at han efter eget ønske træder ud af direktionen i rådgivningsvirksomheden til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs