CleantechWatch

Regionsrådsformand efterspørger mere proaktiv indsats i grundvandsbeskyttelsen

I stedet for at bruge energi på at oprense grundvand, som er kontamineret af giftstoffer, bør man i højere grad analysere og forbygge, mener Mads Duedahl (V).æ

Foto: Mads Nissen

En proaktiv frem for en reaktiv indsats.

Det efterspørger den nordjyske regionrådsformand Mads Duedahl (V) i et debatindlæg i Altinget Miljø, hvor han samtidig peger på, at vi skal bruge den viden, vi har i dag, i større omfang.

”Heldigvis har vi i dag en langt større viden på området. Vi kan analysere for flere og flere stoffer, og vi ved meget mere om, hvilke stoffer der har været anvendt, og hvor mange der faktisk kan ende i grundvandet,” skriver han i indlægget.

Indlægget kommer på baggrund af den række pladser, der de seneste år har vist sig at være forurenet med PFAS, hvilket over en lang årrække er sivet ned i grundvandet.

Han tilføjer, at det både er dyrt og besværligt at fjerne forureningerne, når de først er sivet ned og på vej mod vandværket. Og derfor er forebyggelse af forureninger ekstremt vigtigt, hvor det er vigtigt at sætte ind nu, lyder det.

Danske Vandværker har fundet PFAS i 55 vandboringer

PFAS-forurening vokser i Thyborøn – smittekilder endnu ukendte

Dragør dropper drikkevand: Det er for forurenet

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs