CleantechWatch

København nøler med vandmiljøindsats: Kan bringe kommunen på kant med EU-lov

Købehavns Kommune har fået anvist to mulige løsningsscenarier, der skal få den kraftigt forurenede Utterslev Mose til at opfylde EU's vandmiljøkrav. Men forvaltningen vil ikke sige, hvornår arbejdet bliver sat i gang.

Utterlev Mose lægger i det nordvestlige København og grænser op til Gladsaxe, Søborg, Bispebjerg og Brønshøj. | Foto: Jens Dresling

Betragtelige mængder overløbsvand løber fra kloakoverløbet U15 og ud i Utterslev Mose i det nordvestlige København, og det udfordrer områdets mulighed for at opfylde EU's Vandrammedirektiv senest i 2027, som er krævet.

Hofor og Novafos har ellers for godt et år siden påvist, at der bliver udledt mere spildevand end antaget til mosen, særligt fra netop overløbet U15 og to andre overløb, og det fik Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune til at godkende en række initiativer til forbedring af vandkvaliteten samt bestille en rapport til at udregne initiativernes virkning, skriver WaterTech.

Rapporten, som er udarbejdet af konsulentfirmaet WSP/Orbicon, peger på, at den økologiske tilstand i mosen kan forbedres ved at rense vandet fra Fæstningskanalen og Harrestrup Å og reducere overløbet med 50 pct., ligesom man kan tilføre renset regnvand og fortsætte med at oprense den eksisterende forurening eller i stedet reducerer overløb med 50 pct. til det område, der kaldes Midtmosen.

På trods af at der forelægger konkrete løsningsforslag, har Miljø- og Teknikforvaltningen ikke vendt tilbage på WaterTechs gentagne henvendelser.

Som tidligere beskrevet af CleantechWatch skal den kommende skybrudstunnel i Storkøbenhavn være med til at sikre oversvømmelse og svær forurening af en række vandmiljøer — herunder Utterslev Mose.

Rensning af forurenet Grindsted-sø kan blive billigere end forventet

Forsyning bygger nyt vandværk for at erstatte forurenet drikkevand

Skybrudstunnel får metrolignende dimensioner 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs