CleantechWatch

Kommuner griber ind over for Forsvarets spildevandsforureninger med flourstoffer

Forsvarets Ejendomsstyrelse bliver mødt af nye påbud i sager om PFAS-forurening, efter at kommuner er blevet opmærksomme på rapport om forureninger.

Foto: colourbox.com

Forsvarets Ejendomsstyrelse bliver mødt af påbud og et krav om at stille op til et møde, efter at tre kommuner, der fører tilsyn med Forsvarets Flyvestationer, er blevet gjort opmærksomme på en rapport om PFAS-forureninger, som styrelsen ikke havde delt med kommunerne.

Det skriver Sjællandske Medier.

Rapporten viser, at der fortsat var store mængder PFAS-giftstoffer i spildevandet fra Forsvarets brug af brandskum på flyvestationerne i 2016 og 2017, hvilket styrelsen undlod at dele med miljøtilsynene.

Det får nu flere af kommunerne til at reagere, hvor Haderslev Kommune allerede har forbudt Flyvestation Skrydstrup at sende spildevand, som indeholder PFAS-giftstoffer til det kommunale renseanlæg, og Viborg Kommune undersøger muligheden for at følge trop, ligesom Aalborg Kommune vil have sat en stopper for Forsvarets udledning af giftstofferne direkte til Limfjorden.

"Jeg skal ikke kloge mig på, hvad der ligger til grund for den vej, som Forsvaret har valgt. Men det er naturligvis noget af det, som vi vil spørge ind til på det møde, som vi har ønsket," siger Christina Vedel-Birch Andersen, chef for Teknik og Klima i Haderslev Kommune.

Undersøgelse viser giftige stoffer i 14 ud af 15 typer brandskum 

Region Sjælland tilføjer syv nye brandøvelsespladser til PFAS-liste 

Danva kalder på "forsigtigshedsprincip" omkring PFAS i spildevandsslam 

Affaldplus får påbud om PFAS-undersøgelser – 25 steder kan udgøre sundhedsrisiko 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs