CleantechWatch

Ny forsyningsformand i Hillerød: Det er øretævernes holdeplads

Enhedslistens Tue Tortzen overtager posten som bestyrelsesformand i Hillerød Forsyning efter Klaus Markussen (V) samt tumultariske år. Den nye formand vil sætte fokus på fjernvarme.

Hillerød Forsyning får nu bestyrelsesformand ved årsskiftet. Tue Tortzen overtager posten efter tumultariske år med flere møgsager. | Foto: Hillerød Forsyning/PR

Tue Tortzen (EL) er fra årsskiftet bestyrelsesformand for "øretævernes holdeplads", som han over for Sjællandske kalder Hillerød Forsyning.

Forsyningsselskabet har da også i løbet af de seneste år tiltrukket sig negativ opmærksomhed efter flere møgsager som dyre leasingbiler til ledelsen samt manglende kontrol af udlæg, som CleantechWatch tidligere har beskrevet. Møgsager, der har ført til fyring af adm. direktør Søren Støvring i 2020, og som afgående formand Klaus Markussen selv har haft svært ved at ryste af sig.

Spørger man den nye formand selv, kan han sagtens "tåle mosten", mens alle i byrådet er indstillet på at rette op på Hillerød Forsynings omdømme – herunder også at sætte fokus på miljøgevinsterne ved fjernvarme, lyder det.

"Vi er 10 år bagud, og det skal speedes op," siger han til Sjællandske og peger på geotermi, brug af varmt undergrundvand i fjernvarmen, som et nyt udviklingsområde foruden investering i genvinding af energi ved brug af spildevandet.

Desuden forventer Tue Tortzen allerede at tage en snak med Rasmus Visby, kendt kritiker af forsyningsselskabet samt nyvalgt bestyrelsesmedlem i Hillerød Vand og Hillerød Spildevand, inden han ved årsskiftet sætter sig i formandsstolen.

Rasmus Visby har i flere år gransket Hillerød Forsyning og afdækket sager, der blandt andet har fået byrådsmedlem for De Konservative Nikolaj Frederiksen til at lange kraftigt ud efter bestyrelsen forud for kommunalvalget, som ifølge ham "på intet tidspunkt har været kritiske eller stillet krav til ledelsen".

"Skandalerne viser blot, at det overhovedet ikke er de bedst egnede mennesker, der har truffet de her beslutninger. Hvis det var det, havde der siddet nogle professionelle, der havde forstand på det her," sagde Nikolaj Frederiksen til CleantechWatch.

Klaus Markussen forsvarede sig med, at bestyrelsen efter sagerne kom frem "har slanket ledelsen, afskaffet firmabilsordningen" og "indført en whistleblower-ordning", som har anførte i et mailsvar til CleantechWatch.

Formand stopper i ombrust forsyningsselskab

Hvad betyder valget for magten i den kommunale vandforsyning? Her er et par nedslag.

Forbrugervalg sender lokal kritiker ind i Hillerød Forsynings bestyrelse

Lokalpolitiker langer ud efter forsyningsbestyrelse: De er ikke de bedst egnede

Kammeradvokaten langer ud efter forsyningsdirektør – mens to chefer fortsætter på kritiseret bilordning 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job