Ny direktør for Hillerød Forsyning: Jeg skal på lyttetur

Første skridt for Lone Byskov, der fra 1. oktober er ny direktør for Hillerød Forsyning, er at lære organisation, kunder og samarbejdspartnere at kende. Og så skal der skabes ro, ved at fokusere på, hvad forsyningsselskabets opgaver er, siger hun.
Det er den tidligere vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Lone Bysted, der fra oktober skal overtage posten som direktør for Hillerød Forsyning. | Foto: Hillerød Forsyning/PR
Det er den tidligere vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Lone Bysted, der fra oktober skal overtage posten som direktør for Hillerød Forsyning. | Foto: Hillerød Forsyning/PR

Det er en omfattende opgave, som venter tidligere vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Lone Bysted, når hun overtager posten som direktør i Hillerød Forsyning 1. oktober. Forsyningsselskabet har de seneste år været præget af en stribe af negative sager, hvilket betyder, at den kommende direktør har sin sag for. Men det skræmmer ikke Lone Bysted.

"Jeg glæder mig helt vildt. Det er spændende at få lov til at stå i spidsen for en kommunalt ejet virksomhed i en kommune, der har store ambitioner for bæredygtighed og genanvendelse. Og så er det et felt, der er vigtigt både lokalt, nationalt og internationalt i forhold til klimadagsordenen, så jeg ser frem til at blive en del af det," siger Lone Byskov.

Med sig har hun 15 års ledelseserfaring fra sin stilling ved blandt andet Københavns Kommune, hvor hun har arbejdet med cirka 300 klimatilpasningsprojekter og arbejdet tæt sammen med forsyningsselskabet Hofor. Hun bringer dermed allerede selv noget viden til bordet, men det første stykke tid i den nye stilling vil alligevel gå med at lære det hele at kende.

"Jeg skal på lyttetur til at begynde med for at få indtryk og perspektiver på branchen. Det vigtigste for mig er først at lære organisationen at kende, herunder detaljerne for de opgaver, vi sidder med, ligesom medarbejderne og jeg skal lære hinanden at kende," siger hun og fortsætter:

"Jeg kommer lynhurtigt til at skulle tale med kommunen, samarbejdspartnere og andre vigtige aktører om deres syn på Hillerød forsyning, og hvad de ser som det vigtigste at tage fat på. Der er garanteret nogen, jeg skal tale med før end andre, men det ved jeg af naturlige grunde ikke så meget om endnu."

Hårdt år

Lone Bysted tiltræder en post, som har budt på mange udfordringer det seneste år. I august 2020 blev selskabets affaldsdirektør Peter Maltha Larsen fyret. Det skete som en kulmination på kritik af store lønninger til direktionen, der lå meget højere end andre forsyningschefer, samt leasing af dyre firmabiler til den øverste ledelse.

I november 2020 fulgte fyringen af adm. direktør i forsyningsselskabet Søren Støvring blandt andet på baggrund af en faktureringsfejl, der betød, at forsyningsselskabet overså en lovet rabat på et millionindkøb af møbler til sit nye hovedkontor. Fyringen af Søren Støvring bød på en svulmet lønpost i Hillerød Forsynings seneste årsregnskab for 2020, hvor det ifølge CleantechWatchs beregninger ser ud til, at den fyrede direktør har fået et gyldent håndtryk på omkring 2,1 mio. kr.

Da det blev meldt ud fra Hillerød Forsyning, at Lone Byskov skulle indtage direktørstolen, var det med en melding fra bestyrelsesformand Klaus Markussen om, at "hendes ledelsesstil, strategiske tilgang og faglige kompetencer skal være med til at skabe arbejdsro for forsyningen". Hvordan hun specifikt vil gribe den opgave an, kan hun dog ikke løfte sløret for endnu.

"Jeg har jo kun haft overvejelser om den opgave, når jeg har stået ude fra og kigget ind," siger hun og fortsætter:

"Jeg har kunne læse det samme i medierne som alle andre, og det, der er vigtigt som forsyning, er, at vi husker på, at der også er andre vigtige dagsordener. Vi skal også diskutere det kritiske, men det at tale om forsyningens leverancer er også at skabe ro. Som ny kan man overveje, om det har været fokus nok på dette."

I en pressemeddelelse har Lone Byskov tidligere meldt ud, at Hillerød Forsyning skal blive bedre til at møde sine kunder i øjenhøjde, hvilket hun også har gjort sig nogle tanker om med afsæt i sin tidligere erfaring ved Københavns Kommune.

"Det er noget, jeg har gjort mig mange tanker om med en baggrund i kommunalt regi. Der er langt hen ad vejen lighedstegn mellem borgere i en kommune og kunderne i et forsyningsselskab. Man står med stærk faglighed, som man ikke kan forvente at kunderne har, hvilket stiller krav til, hvordan vi sender information ud og kommunikerer med kunderne. Vi skal derfor være gode til at tale med og lytte til dem og invitere dem ind," siger hun.

Bredt fokus

Lone Byskov fortæller, at det overordnede fokus, hun går til jobbet med, er på forsyningssikkerhed, medarbejdertrivsel, kunderne, samarbejde med andre parter og at leve op til ejerstrategien.

"Det taler ind i mit ønske om at komme rundt i starten og tale med de vigtigste parter," siger hun.

Ved spørgsmålet om, hvordan Hillerød Forsyning skal arbejde med at genoprette borgernes tillid i fremtiden, vil Lone Byskov vente med at give et svar.

"Det er vi slet ikke startet med endnu. Det vil jeg gerne tale med ledere og medarbejdere om, når jeg kommer ind ad døren. Men det er en af de ting, vi skal tage fat på og kigge på vores erfaringer for at se, hvad virker," siger hun. 

Siden tidligere direktør Søren Støvrings afgang har Carsten W. Hansen siddet på posten som konstitueret direktør, der altså nu erstattes af Lone Byskov. Når hun overtager posten 1. oktober, bliver det samtidigt et farvel til Carsten W. Hansen, der efter en overleveringsperiode på tre måneder forlader forsyningen. Da nyheden om Lone Byskov ansættelse som ny direktør, lød det fra bestyrelsesformand i Hillerød Forsyning Klaus Markussen, at ansættelsen er "et tilvalg af Lone, og ikke et fravalg af Carsten".

Omstridt forsyningsselskab sætter navn på ny direktør 

Kammeradvokaten inddrager mailkonti i undersøgelse af Hillerød Forsyning 

Kritisk borger stiller op til bestyrelsen i ombruste Hillerød Forsyning

Entreprenør lander partnerskab med Hillerød Forsyning om renoveringsprojekter

Vederlag til fyret direktør svulmer lønpost i Hillerød Forsynings regnskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også