CleantechWatch

Aabenraa varsler investeringer i klimasikring efter oversvømmelser i Tyskland

Sønderjyske Aabenraa er en af de 14 danske byer, der ifølge Kystdirektoratet er mest truet af oversvømmelser forårsaget af højere vandstande, hyppigere stormfloder samt flere voldsomme skybrud. Ny risikostyringsplan skal sikre byen med store investeringer, lyder det fra borgmester Thomas Andresen (V).

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Det kræver flere store investeringer i klimasikring for at undgå voldsomme oversvømmelser i Aabenraa Kommune, som tilfældet har været i både Tyskland og Belgien, ifølge borgmester Thomas Andresen (V) i anledning af, at kommunens risikostyringsplan er sendt i høring frem til september.

Af byens risikostyringsplan, der første gang blev indført i 2015, fremgår det, at Aabenraa er truet af stormfloder, overløb ved skybrud samt et højere grundvandsspejl, der betyder, at vandet har sværere ved at trænge væk, skriver Jydske Vestkysten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs