CleantechWatch

Vandcenter Syd vil investere i 260 hektar skov til grundvandssikring

Landbrugsareal skal omlægges til skovområde ved Vandcenter Syds boringer. Det skal beskytte grundvandet og øge biodiversiteten, lyder det.

Skovrejsning skal sikre grundvandet ved Vandcenter Syds boringer. | Foto: Casper Dalhoff/UDL

Et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Odense Kommune samt Vandcenter Syd vil forvandle et 260 hektar landbrugsareal til skov omkring forsyningsselskabets boringer.

Projektet skal sikre grundvandet, tilbageholde CO2 samt fremme biodiversiteten og ventes at løbe over en 20-årig periode med opstart i år samt et budget på 66,4 mio. kr., hvor 12 mio. kr. stammer fra kommunen, 32 mio. kr. fra Vandcenter Syd og 22 mio. kr. fra Naturstyrelsen, skriver Fyns Amts Avis.

Samarbejdsaftalen er sendt i høring frem til 4. juli, hvor særligt lodsejernes villighed til at overdrage landbrugsjorden er opskriften på succes, fortæller Jakob Harrekilde Jensen, skovrider ved Naturstyrelsen.

"Det bygger på frivillighed, og derfor er projektet afhængigt af, at der er nogle lodsejere, der vil sælge jord til os, eller indgå i en jordfordeling, hvor vi finder noget andet jord til dem og simpelthen bytter jord, siger skovrideren til avisen.

Fynsk vandselskab øger investeringer i klimatilpasning og ny strategi

Vandcenter Syd er energipositiv for andet år i streg

52 kommuner vil rense forurenet drikkevand

Vandcenter Syd melder nu om rent drikkevand

Fynsk vandselskab finder coli-bakterier i drikkevandet 

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs