Byrådsmedlem retter skarp kritik af Vejen Forsynings spildevandshåndtering

Vejen Forsyning har ikke styr på, hvor meget urenset spildevand forsyningsselskabet udleder ved overløb, lyder det fra byrådsmedlem Martin Boye (LA).
Foto: WATEC/PR
Foto: WATEC/PR

Hverken Vejen Forsyning eller kommunen har styr på, hvor meget urenset spildevand bliver udledt ved overløb samtidig med, at kommunen er hurtig til at politianmelde private jordejere for selvsamme problemstilling.

Sådan lyder det fra byrådsmedlem Martin Boye i et interview med JydskeVestkysten, hvor han redegør for beregninger, der viser, at forsyningsselskabet har udledt langt over tre mio. kubikmeter mere spildevand i årene 2015 til 2019 end ellers indberettet.

"Vejen Forsyning, der har ansvaret for vores kommunale spildevand, har slet ikke styr på tallene og dermed det, der udledes i vores vandløb," siger han til avisen med henvisning til, at forsyningsselskabets tal for udledning af 635.000 kubikmeter spildevand i 2020 ikke er dækkende, idet kun halvdelen af 58 overløb i løbet af året ifølge byrådsmedlemmet er registreret korrekt.

Forsyningsselskabet har fokus på udløbsmængderne i samarbejde med kommunen og er i en proces med at gøre alt, hvad den kan for, at man kan stole på tallene, fortæller Jørgen Lastein (V), byrådsmedlem og formand for Vejen Forsyning, til avisen.

Spildevand fra sønderjysk renseanlæg ender i beskyttet område

Forsyningsselskaber har ledt 34,2 mia. liter spildevand ud i naturen på et år

Novafos udleder 700.000 liter urenset spildevand i timen efter ledningsbrud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også