Forsyningsselskaber har ledt 34,2 mia. liter spildevand ud i naturen på et år

Overløb af 34,2 mia. liter spildevand har medført udledning af kvælstof, fosfor og organisk stof til fare for dyr og planter i vandområder. Især Øresund har modtaget store mængder spildevand, skriver Watertech.
Foto: WATEC/PR
Foto: WATEC/PR

Året 2020 bød på ikke mindre end overløb af 34,2 mia. liter regnvandsfortyndet spildevand, skriver nichemediet Watertech, der har fået aktindsigt i den såkaldte Puls-database.

Overløbsspildevandet stammer fra bypass på renseanlæg, der ikke kan nå at rense de store vandmængder, samt knap 4.500 såkaldte overløbsbygværker beliggende tæt ved vandområder, skriver mediet.

Med overløbet af de enorme mængder spildevand fulgte ligeledes 411 ton kvælstof, 72 ton fosfor og 5.800 ton organisk stof, der kan udgøre fare for dyr og planter i søer, lyder det.

Særligt Øresund er blandt de vandområder, der har modtaget mest spildevand – herunder fra forsyningsselskabet Biofos, der i løbet af 2020 har udledt 3,1 mia. liter ud fra sine to renseanlæg, mens det største udløb fra et enkelt overløbsbygværk står for 1,1 mia. liter spildevand.

Novafos udleder 700.000 liter urenset spildevand i timen efter ledningsbrud

Hillerød Forsyning får tilladelse til øget udledning fra milliondyrt renseanlæg

Når det gælder forsyningsdata er Danmark nærmest et u-land

Spildevand fra sønderjysk renseanlæg ender i beskyttet område

Forsyning Helsingør sætter sensorer op i kampen mod overløb 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også