Vederlag til fyret direktør svulmer lønpost i Hillerød Forsynings regnskab

Et fratrædelsesvederlag til Hillerød Forsynings fyrede direktør har været med til at fordoble lønposten til direktionen i 2020. Forsyningsselskabet afviser fortsat at oplyse det præcise beløb. (Opdateret)
Foto: Hillerød Forsyning/PR
Foto: Hillerød Forsyning/PR

(Artiklen er kl. 12:15 opdateret med yderligere oplysninger fra Hillerød Forsyning)

Det blev angiveligt en dyr fornøjelse for Hillerød Forsyning at afskedige sin daværende adm. direktør Søren Støvring tilbage i november.

Af forsyningens seneste årsregnskab fremgår det i hvert fald, at vederlagsposten til direktøren voksede fra 1,9 mio. kr. i 2019 til 4,05 mio. kr. i 2020, og at vederlagsposten indeholder "fratrædelsesvederlag til den afgående adm. direktør."

Regnskabet vidner ikke om, hvor stor udgiften til den forhenværende direktørs fratrædelse er, og dermed hvor stor en andel af stigningen i lønposten, der kan tilskrives fyringen af Søren Støvring.

En åben lønliste for direktionen viser dog, at Søren Støvring pr. 31. august 2020 modtog en fast månedlig gage på 124.029 kr. eksklusiv pension på 18,5 pct., fri bil med leasingydelse op til 10.000 kr. om måneden samt fri telefon. Samlet set svarer det til en årlig løn på omkring 1,9 mio. kr.

Med de beregninger in mente skulle den afgående direktør altså have fået et gyldent håndtryk på omkring 2,1 mio. kr. i forbindelse med fyringen, men Hillerød Forsyning oplyser over for CleantechWatch, at differencen mellem 2019's og 2020's lønpost også indbefatter lønstigninger og udbetalte feriepenge.

Forsyningsselskabet ønsker ikke at oplyse vederlagets præcise størrelse.

CleantechWatch har tidligere forsøgt at få aktindsigt i de økonomiske forhold vedrørende fyringen af Søren Støvring, men det er blevet afvist af forsyningsselskabet med henvisning til, at sager om ansættelse og forfremmelse for personer i det offentliges tjeneste ikke er omfattet af offentlighedsloven.

CleantechWatch har også forsøgte at få en kommentar fra formand Klaus Markussen (V), der tidligere har forsvaret lønningerne i forsyningen. Han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Ombrust forsyning

Udgifter til ledelsen i Hillerød Forsyning har været et varmt emne i 2020, hvor flere uheldige sager har stået i kø.

Først blev forsyningsselskabet kritiseret for sine høje lønninger til direktionen, der lå højere end mange andre forsyningschefer. Herefter fulgte historien om leasing af dyre firmabiler til den øverste ledelse, og i august kulminerede de to sager i en fyring af selskabets affaldsdirektør, Peter Maltha Larsen.

I oktober betød en faktureringsfejl, at Hillerød Forsyning overså en lovet rabat på millionindkøb af møbler til sit nye hovedkontor – en fejl, der først blev korrigeret senere, da den lokale borger Rasmus Visby undersøgte sagen.

"En menneskelig fejl, der ikke må ske, men som beklagevis sker," kaldte Søren Støvring efterfølgende fejlen.

Søren Støvring blev fyret i midten af november i år, efter en række politiske udmeldinger i ugerne op til fyringen havde skabt tvivl om opbakningen til ledelsen i forsyningen.

I samme ombæring besluttede forsyningsselskabet at sløjfe den udskældte firmabilsordning, og i marts valgte man at hyre Kammeradvokaten til at undersøge forholdene omkring leasingordningen.

"Den konkrete forvaltning af leasingaftalerne ser ud til at have påført forsyningen betragtelige ekstraomkostninger. Derfor er der behov for, at en ekstern advokatundersøgelse får belyst dispositionerne til bunds. Bestyrelsen vil nu afvente undersøgelsen, før vi foretager os yderligere," lød det dengang fra formand Klaus Markussen i en pressemeddelelse.

Hillerød Forsyning nægtede at betale bøde: Hoster nu alligevel op med 100.000 kr.  

Ombruste Hillerød Forsyning løftede investeringerne i 2020 

Direktører i Hillerød Forsyning omgik leasingkontrakter

Forsyningsselskab hyrer Kammeradvokaten til at undersøge dyre firmabiler 

Hillerød Forsyning får tilladelse til øget udledning fra milliondyrt renseanlæg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også