CleantechWatch

Kommune politianmelder bornholmsk mejeri i spildevandssag

Bornholms Regionskommune politianmelder Bornholms Andelsmejeri, som ulovligt har tilført spildevand til vandløb og søer. Mejeriet er ked af situationen.

Foto: PR Bornholms Andelsmejeri

Bornholms Politi har fået en anmeldelse om Bornholms Andelsmejeri St. Clemens på sit bord.

Således har Bornholms Regionkommune politianmeldt mejeriet for at tilføre forurenet spildevand til vandløb og søer, skriver Landbrugsavisen.

Årsagen til forureningen skyldes en kollapset brønd, som ikke blev opdaget i tide, siger adm. direktør for St. Clemens, Per Olesen.

"Det er blevet anmeldt som en miljøsag hos politiet, for sådan skal kommunen jo gøre det. Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at det er sket, og vi har gjort alt vi kunne for at hindre, at det sker igen", siger Per Olesen til mediet.

Anmeldelsen blev foretaget d. 4. december 2020, men politiets anklagemyndighed har endnu ikke besluttet, om der skal rejses tiltale.

Sagen har ingen forbindelse med en tidligere sag, hvor Bornholms Andelsmejeri ifølge Bornholmske Tidende d. 4. juli 2020 og 8. januar 2021 ledte i alt 694,5 kubikmeter spildevand til offentlige kloakker og renseanlægget i Rønne, der havde en pH-værdi på mere end de tilladte 5-8.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, AgriWatch)

Langtrukken forureningssag koster Flux Water 2 mio. kr. om måneden 

Danske renseanlæg forurener mere end forventet

Forsker kalder RGS Nordics miljøgodkendelse for utidssvarende 

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs