CleantechWatch

Landboforening presser på for bedre rensningsanlæg

I årevis har landmænd været underlagt strenge krav til kvælstofudledningen, men nu bør turen komme til de kommunale spildevandsanlæg, lyder det fra landboforeningen Gefion.

Foto: Miriam Dalsgaard

"Landbruget har i flere årtier levet med store begrænsninger i anvendelsen af kvælstof og derfor er det oplagt, at vi retter blikket mod kommunernes renseanlæg og andre kilder, som kan være årsag til forurening."

Sådan lyder det i et interview med Sjællandske Nyheder fra Harald Palmvang, bestyrelsesmedlem i landboforeningen Gefion, i debatten om, hvem der bærer ansvaret for vandkvaliteten i blandt andet Kærrebæk Fjord og Øresund.

Landboforeningens bestyrelsesmedlem peger blandt andet på, at udledningen af spildevand i Øresund tegner sig 80-90 pct. af den samlede kvælstoftilførsel til Øresund, som miljøminister Lea Wermelin i juni måned fortalte i et svar til SF's miljøordfører Carl Valentin.

"Spildevandspåvirkningen i forhold til påvirkningen fra landbrug er i dette vandområde således væsentligt højere end landsgennemsnittet, hvor spildevandsbelastningen af kvælstof udgør ca. 10 pct. af den samlede belastning," vurderede miljøminister Lea Wermelin også i svaret.

Miljøministeren understregede samtidig, at den danske tilførsel af kvælstof alene udgør en del af den samlede kvælstoftilførsel til Øresund.

Forsyningsselskab svarer igen på kritik: Vi udleder mindre spildevand 

Landmænd føler sig frikendt for beskyldninger om spildevandsudledning 

Landmand vil have mere fokus på forurening fra spildevandsanlæg

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs