CleantechWatch

Landboforening presser på for bedre rensningsanlæg

I årevis har landmænd været underlagt strenge krav til kvælstofudledningen, men nu bør turen komme til de kommunale spildevandsanlæg, lyder det fra landboforeningen Gefion.

Foto: Miriam Dalsgaard

"Landbruget har i flere årtier levet med store begrænsninger i anvendelsen af kvælstof og derfor er det oplagt, at vi retter blikket mod kommunernes renseanlæg og andre kilder, som kan være årsag til forurening."

Sådan lyder det i et interview med Sjællandske Nyheder fra Harald Palmvang, bestyrelsesmedlem i landboforeningen Gefion, i debatten om, hvem der bærer ansvaret for vandkvaliteten i blandt andet Kærrebæk Fjord og Øresund.

Landboforeningens bestyrelsesmedlem peger blandt andet på, at udledningen af spildevand i Øresund tegner sig 80-90 pct. af den samlede kvælstoftilførsel til Øresund, som miljøminister Lea Wermelin i juni måned fortalte i et svar til SF's miljøordfører Carl Valentin.

"Spildevandspåvirkningen i forhold til påvirkningen fra landbrug er i dette vandområde således væsentligt højere end landsgennemsnittet, hvor spildevandsbelastningen af kvælstof udgør ca. 10 pct. af den samlede belastning," vurderede miljøminister Lea Wermelin også i svaret.

Miljøministeren understregede samtidig, at den danske tilførsel af kvælstof alene udgør en del af den samlede kvælstoftilførsel til Øresund.

Forsyningsselskab svarer igen på kritik: Vi udleder mindre spildevand 

Landmænd føler sig frikendt for beskyldninger om spildevandsudledning 

Landmand vil have mere fokus på forurening fra spildevandsanlæg

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job