Hofor lukker forureningstruet vandværk midlertidigt

Grundvandsmagasinet under et vandværk i Dragør Kommune er så forureningstruet, at Hofor nu midlertidigt har lukket vandværket. Flere af forsyningsselskabets boringer i kommunen er i større eller mindre omfang påvirket af forurening.
Foto: Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Hofor har midlertidigt lukket Dragør Vandværk, fordi grundvandsmagasinet under vandværket er truet af både pesticider og andre miljøfremmede stoffer, der blandt andet stammer fra en forurening ved Københavns lufthavns brandøvelsesplads, skriver Amager Bladet.

Ifølge avisen er alle Hofors vandindvindingsboringer i Dragør Kommune i større eller mindre omfang påvirket af forurening, herunder Tårnby Forsyning, hvor drikkevandet indeholder lave koncentrationer af pesticider.

Dragør Vandværk er dog det mest udsatte, og her måtte to af vandværkets boringer allerede i 2018 lukke som følge af forurening med stoffet DMS, og i dag indvindes der kun vand fra tre ud af fem af vandværkets boringer.

Borgere i Dragør skal nu forsynes med vand fra et andet vandværk, og Hofor arbejder på et forslag til en fremtidig forsyningsstruktur i kommunen, skriver Amager Bladet.

Forurening koster Sønderborg Forsyning fire mio. kr. 

Instrumentleverandør satser på stigende efterspørgsel fra pesticidramte vandværker 

Novafos og Hofor i nyt samarbejde: Vil beskytte grundvandet mod sprøjtegift

Forskere om pesticidfund: Det kunne have været værre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også