Drikkevand i flere kommunale bygninger forurenet efter corona-nedlukning

Der er fundet flere bakterier i drikkevandet i Aarhus Kommunes administrationsbygninger. Rørene skal nu mekanisk renses, oplyser kommunen, der har været tvunget til at indføre et drikkevandsforbud.
Foto: Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck
Af Emma Gelbjerg-Hansen

I forbindelse med genåbningen af de kommunale kontorer i Aarhus Kommune er der fundet et stort omfang bakterier og høje forekomster af legionella i drikkevandet i flere kommunale bygninger, herunder Aarhus Rådhus.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Problemerne er opstået i forbindelse med corona-nedlukningen, hvor vandet i de kommunale bygninger har stået stille i rørene, hvilket har givet flere bakterier gode vilkår til at formere sig, herunder altså legionella, som kan medføre lungesygdommen legionærsyge.

Aarhus Kommune har i første omgang gennemskyllet rørene i de bygninger, hvor bakterierne er fundet, men det har vist sig utilstrækkeligt på blandet andet rådhuset, og derfor skal rørene nu mekanisk renses.

"Vi tager situationen meget alvorligt, og der arbejdes intensivt med at løse udfordringerne," siger Katharina Nyborg, chef for Ejendomme, Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til avisen.

Bakteriefundet har fået kommunen til at indføre forbud mod at drikke vandet fra alle drikkevandsautomater på Aarhus Rådhus og i samtlige kommunale administrationsbygninger, skriver Århus Stiftstidende.

Miljøstyrelsen slår fast: Minimal risiko for coronasmitte i drikke- og spildevand

Brancheorganisation til vandværker: Tjek jeres beredskabsplan og hygiejne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Der bliver smidt for lidt glas i glascontainerne, mener man i Vesthimmerlands Forsyning. | Foto: Peter Hove Olesen

Forsyning vil afskaffe glascontainere

For abonnenter