CleantechWatch

Øget vandforbrug presser vandværk – kan ikke levere vand hurtigt nok

Gunderød Vandværk i Nordsjælland kan ikke længere følge med borgernes vandforbrug. Derfor opfordrer vandværket nu til at spare på vandet. Vandingsforbud er allerede indført.

Foto: Astrid Dalum

Gunderød Vandværk kan producere 220 kubikmeter vand i døgnet, men forbrugerne trækker i øjeblikket 256 kubikmeter. Derfor appellerer vandværket til forbrugerne om at spare på vandet og har allerede indført vandingsforbud, skriver Frederiksborg Amts Avis.  

"Vi har digitaliseret overvågningen af vandværket, og jeg kan se, at her tirsdag morgen er der 100 kubikmeter vand i vores tre tanke med rent vand. Der står en meters vandsøjle, hvor der normalt står 2,6 meter," siger formand for Gunderød Vandværk, Søren Hansen, til avisen og oplyser desuden, at hvis forbruget ikke falder, kan vandværket blive tvunget til at lukke for udpumpningen af vand på nogle tidspunkter af døgnet.

Gunderød Vandværk kan til nøds og med megen besvær godt koble sig på ledningsnettet fra Nordvand, men det kan få vandtrykket til at falde på nogle ejendomme.

Udskældt vandværk forsøger fortsat at rense forurenet drikkevand

Stort antal vandværker søger ud af økonomisk spændetrøje 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs