CleantechWatch

Kloakering i det åbne land kan betale sig og nedbringe methanudslip markant

Kloakering af sommerhuse og anden bebyggelse i det åbne land kan ikke blot nedbringe udledningen af methan men også være en bedre forretning for samfundet end septiktanke og nedsivningsanlæg.

Kloakering af sommerhusområde i Odsherred. | Foto: Simon Fals

Det kan bedre betale sig at kloakere sommerhuse og anden bebyggelse i det åbne land, der hidtil har haft septiktanke eller andre nedsivningsanlæg. Sådan lyder anbefalingen fra regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi, skriver Watertech.

Kloakering i det åbne land er meget effektiv, når det gælder nedbringelse af udledningen af methan og vil derfor samlet set vil være en bedre forretning for samfundet, selvom det kan være en stor udgift for den enkelte husejer, vurderer klimapartnerskabet.

"Vi har antaget, at der nedlægges septiktanke i et tempo de kommende ti år, som vi har set de seneste ti år. Nedlæggelsen sker for dels for at leve op til vandrammedirektivet, og dels som konsekvens af urbanisering. Derfor har vi vurderet, at det er strukturudvikling, som ikke koster noget i forhold til methanemission," siger Lars Schrøder, næstformand for partnerskabet, til Watertech.

Sådan skal vandsektoren blive klimaneutral inden 2030

Klimapartnerskab vil nedlægge små renseanlæg

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs