CleantechWatch

Sverige risikerer at mangle rent drikkevand

På grund af forsinkede leverancer og mangel på kemikalier til at rense vand risikerer Sverige, der er afhængig af renset overfladevand, at mangle rent drikkevand, advarer myndighed.

Foto: Joachim Adrian

Det svenske civilberedskab, MSB, advarer om, at Sverige risikerer mangel på rent drikkevand som følge af forsinkede leverancer og mangel på kemikalier til at rense drikkevandet, der mange steder i landet er renset overfladevand. Det skriver Politiken.

Hvis der opstår mangel, kan der blive brug for et nationalt samarbejde om at skaffe kemikalierne, lyder det fra enhedschef i MSB, Maria Bergstrand, der dog ikke tror, man behøver være urolig for drikkevandsforsyningen.

"Jeg tror, at der inden så længe findes en løsning, der fungerer, men det er vigtigt, at vi holder fast i spørgsmålet, så vi ikke havner i en situation, der kommer til at påvirke os," siger hun ifølge Politiken til SVT.

I Danmark skal man ifølge landbestyrelsesformanden for Danske Vandværker, Ole Wiil, ikke være bekymret for en lignende situation, da vores drikkevandsforsyning primært anvender grundvand, der ikke skal renses med kemikalier.

Brancheorganisation til vandværker: Tjek jeres beredskabsplan og hygiejne 

Vandsektoren har længe arbejdet på at undgå smittespredning under coronaudbrud  

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs