Skive Vand vil ikke være med i vandfond

Skive Kommune vil oprette en vandfond, der skal medvirke til at sikre rent drikkevand gennem opkøb af jord, så jorden ikke længere bliver sprøjtet. Skive Vand vil ikke være med i fonden, da bestyrelsen vurderer, at vandselskabet allerede sikrer drikkevandet til sine kunder.
En ny vandfond i Skive Kommune skal sikre rent drikkevand gennem opkøb af jord, så der ikke længere sprøjtes på den. | Foto: Thomas Borberg
En ny vandfond i Skive Kommune skal sikre rent drikkevand gennem opkøb af jord, så der ikke længere sprøjtes på den. | Foto: Thomas Borberg

En ny vandfond i Skive Kommune skal sikre rent drikkevand gennem opkøb af jord, så der ikke længere sprøjtes på den. Men det største vandselskab i kommunen, Skive Vand, ønsker ikke at være med i fonden, der især vil være til gavn for mindre vandværker, skriver Skive Folkeblad.

Da forslaget om en vandfond første gang kom op i byrådet i 2018, skrev Skive Vands direktør, Mogens Nielsen, og formand, Betina Bugge, ifølge Skive Folkeblad blandt andet, at "Skive Vands bestyrelse vurderer, at en vandfond ikke vil være i Skive Vands interesse, da selskabet har foretaget og stadig foretager investeringer i nye drikkevandsboringer og kildepladser for at sikre kunderne rent og godt drikkevand."

Hvis kommunen udsteder et påbud om at deltage i vandfonden vil Skive Vand dog efterleve påbudet, skriver avisen.

Tidligere direktør: Små vandværker kan ikke håndtere forurenet drikkevand 

Vandselskaber kan få vigtig rolle i milliardopkøb af landbrugsjord 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også