Separatkloakering i Skanderborg sender spildevandspriser i vejret

Øgede mængder regn- og spildevand kræver nye investeringer i kloaknettet i Skanderborg Kommune for at forhindre spildevandsoverløb. Dermed bliver det også dyrere at komme af med spildevandet.
Foto: colourbox.com/Erwin Wodicka
Foto: colourbox.com/Erwin Wodicka

Flere borgere, mere spildevand og stigende mængder nedbør giver flaskehalsproblemer i kloakrørene i Skanderborg Kommune, hvor flere områder er blevet oversvømmet og opspædet med spildevand, som risikerer at løbe direkte ud i naturen.

Kommunen og Skanderborg Forsyning vil derfor seperatkloakere, så spildevandet ledes ud i ét rørsystem, mens regnvand får sit eget, oplyser forsyningsselskabet på sin hjemmeside.

Den investering er dog langtfra gratis, og derfor bliver det også dyrere at komme af med sit spildevand i kommunen.

Konkret stiger den variable takst på spildevand fra 38,13 til 42,13 kr. pr. kubikmeter, mens det faste bidrag er uændret.

"Det er aldrig sjovt at skulle give en sådan melding, men det ville være uansvarligt, hvis vi ikke gjorde noget. Heldigvis har vi tradition for at løse problemerne i fællesskab her i kommunen," siger formand for bestyrelsen i Skanderborg Forsyning, Martin Frausing Poulsen, i meddelelsen.

Investeringerne skriver sig ind i den klimaplan, Skanderborg Forsyning og Skanderborg Kommune søsatte for år tilbage, og som i vid udstrækning er gennemført.

Foruden separatkloakering skal en del af pengene fra takstforhøjelsen gå til at udvide rensekapaciteten på forsyningsselskabets spildevandsanlæg.

Horsens Kommune sætter ind over for boligejere – har 'glemt' at opdele kloak 

Tønder Forsyning bygger nyt renseanlæg – bliver det næststørste i kommunen

Ny formand for Fredensborg Forsyning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også