CleantechWatch

Separatkloakering i Skanderborg sender spildevandspriser i vejret

Øgede mængder regn- og spildevand kræver nye investeringer i kloaknettet i Skanderborg Kommune for at forhindre spildevandsoverløb. Dermed bliver det også dyrere at komme af med spildevandet.

Foto: colourbox.com/Erwin Wodicka

Flere borgere, mere spildevand og stigende mængder nedbør giver flaskehalsproblemer i kloakrørene i Skanderborg Kommune, hvor flere områder er blevet oversvømmet og opspædet med spildevand, som risikerer at løbe direkte ud i naturen.

Kommunen og Skanderborg Forsyning vil derfor seperatkloakere, så spildevandet ledes ud i ét rørsystem, mens regnvand får sit eget, oplyser forsyningsselskabet på sin hjemmeside.

Den investering er dog langtfra gratis, og derfor bliver det også dyrere at komme af med sit spildevand i kommunen.

Konkret stiger den variable takst på spildevand fra 38,13 til 42,13 kr. pr. kubikmeter, mens det faste bidrag er uændret.

"Det er aldrig sjovt at skulle give en sådan melding, men det ville være uansvarligt, hvis vi ikke gjorde noget. Heldigvis har vi tradition for at løse problemerne i fællesskab her i kommunen," siger formand for bestyrelsen i Skanderborg Forsyning, Martin Frausing Poulsen, i meddelelsen.

Investeringerne skriver sig ind i den klimaplan, Skanderborg Forsyning og Skanderborg Kommune søsatte for år tilbage, og som i vid udstrækning er gennemført.

Foruden separatkloakering skal en del af pengene fra takstforhøjelsen gå til at udvide rensekapaciteten på forsyningsselskabets spildevandsanlæg.

Horsens Kommune sætter ind over for boligejere – har 'glemt' at opdele kloak 

Tønder Forsyning bygger nyt renseanlæg – bliver det næststørste i kommunen

Ny formand for Fredensborg Forsyning 

Mere fra CleantechWatch

Debat: Nej, ARI – det er ikke alene op til kommunerne at sikre ensartet sortering

Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) mener, at en række kommuner underminerer national succes på affaldsområdet. Men ARI bør også se på sin egen rolle i at sikre ensartede anbefalinger til kommunerne fra den private affaldssektor, skriver Marianne Bigum, medlem af IDA's ekspertgruppe for cirkulær økonomi i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs