Horsens Kommune sætter ind over for boligejere – har 'glemt' at opdele kloak

Et stort antal borgere i Horsens Kommune har ikke fået adskilt deres kloaksystem i spildevand og regnvand, som de ellers har pligt til. Derfor vil kommunen nu følge op på sagerne. 
Foto: Martin Slottemo Lyngstad
Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Horsens Kommune sætter nu ind over for et stort antal borgere, der ikke har fået adskilt deres kloaksystem i spildevand og regnvand, som de ellers har pligt til det. Det skriver Horsens Folkeblad.

Samn Forsyning har gennem nogle år arbejdet på at adskille spildevand og regnvand i kommunen, men et større antal husstande har endnu ikke tilsluttet sig de separerede kloakledninger.

"Det er ualmindelig vigtigt, at husstandene følger efter og tilslutter sig, når vi har kloaksepareret et område. Det er godt for miljøet, når vi i vores bolig separerer spildevandet og regnvandet. Det forhindrer det fortyndede spildevand i at flyde ud i fjorden, når der er skybrud, og der er overløb i rørene. Der er selvfølgelig også god økonomi og sund fornuft i kun at behandle det vand, det er nødvendigt at behandle, spildevandet fra husholdningerne," siger adm. direktør Ole Texel fra Samn Forsyning til avisen.

Det koster typisk den enkelte husstand 20.000-30.000 kroner at blive tilsluttet de separerede kloakledninger, hvilket måske er en af årsagerne til, at mange ikke har gjort det endnu. I budgetaftalen for 2020 har forligspartierne sat en million kroner af årligt i tre år til at få færdiggjort alle ubehandlede sager.

Fedt truer med at oversvømme London – to 'fedtbjerge' på 100 tons fjernet fra kloakker

Voldsomme regnmængder overbelaster kloaknet i Odsherred 

Nedslidte betonkloakker truer boligejere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også