CleantechWatch

Bluekolding og Trefor vil opvarme ny bydel med spildevand

Sammen med Kolding Kommune er forsyningsselskaberne Bluekolding og Trefor i fuld gang med at undersøge, om overskudsvarmen fra spildevandet i Kolding kan udnyttes i ny bydel. Men lovgivning kan måske komme i vejen.

Marina City | Foto: Illustration COBE/Kolding Kommune

Kolding Kommune og forsyningsselskaberne Bluekolding og Trefor undersøger lige nu muligheden for at udnytte overskudsvarmen fra Koldings spildevand til opvarmning af en ny planlagt bydel kaldet Marina City. Det skriver Jyske Vestkysten.

Men lovgivning og afgiftsregler kan måske spænde ben for projektet, vurderer Kolding Kommunes projektchef på Marina City, Torben Gade.

"Når projektet er over et bestemt loft - og det er Marina City - så er det meget mere besværligt at få lov. Men vi vil prøve at få gennemført et forsøg, som senere kan udvikles til at udgøre hele varmeforsyningen af Marina City," siger Torben Gade til Jyske Vestkysten.

Marina City kommer til at bestå af 400 boliger og skal ifølge Kolding Kommune være et bæredygtigt byområde og demonstrationsprojekt for cirkulær økonomi i byudvikling og byggeri. De første byggerier forventer man at kunne tage i brug i 2022.

Danmarks første spildevandsturbine får hjemme i Kolding

Fors er klar til at bygge varmepumpeanlæg med energi fra spildevand 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs