Fors skal investere stort i kloakker – hæver prisen på spildevand

Investeringer i nye kloakker i Holbæk Kommune har fået forsyningsselskabet Fors til at hæve prisen på spildevand for borgere i kommunen. Der kommer til at være store investeringer i kommunen de kommende år, siger kundedirektør.
Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Forsyningsselskabet Fors står over for store investeringer i forbindelse med etableringen af kloakker i et nyt boligbyggeri i Holbæk Kommune.

Det betyder, at en gennemsnitlig husstand i kommunen fra næste år kommer til at betale fem pct. mere for at komme af med deres spildevand, skriver Sjællandske Medier. Det betyder mere konkret, at gennemsnitsprisen stiger fra 4841 kr. til 5096 kr. om året.

"Stigningen indfører vi for at få pengene til de store investeringer, som vi kan se, kommer til at ske i Holbæk Kommune de kommende år, til dels på grund af den store vækst, som kommunen har oplevet på det seneste," siger kundedirektør i Fors, Thomas Hopp.

De nye priser er allerede godkendt af bestyrelsen i Fors, men skal også godkendes formelt af Holbæk Byråd i december og vil træde i kraft fra januar 2020. Priserne for drikkevand forbliver på samme niveau som i 2019.

Fald i forbrug har presset vandselskaberne – I Aarhus vil man nu mere end at levere vand

Fors er klar til at bygge varmepumpeanlæg med energi fra spildevand 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også