CleantechWatch

Jysk klimatilpasningsprojekt får tilført nyt milliontilskud

Region Midtjylland har afsat nye millioner til at videreføre klimatilpasningsprojektet "Coast to Coast Climate Change" under et nyt navn. Pengene går til to lokale formidlingscentre på klimatilpasningsområdet.

Det er blandt andet sikring mod stignede havvandsstande, som er i fokus i Klimatorium i Lemvig. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Et ekstra tilskud på fire mio. kr. skal sikre, at Region Midtjyllands klimatilpasningsprojekt "Coast to Coast Climate Challenge" bliver videreført efter projektets afslutning. Det skriver Folkebladet Lemvig.

Det bliver de to lokale formidlingscentre på klimatilpasningsområdet, Klimatorium i Lemvig og Aquaglobe i Skanderborg, som skal videreføre det projektet under det nye navn "Water Valley".

Det nye projekt blev ifølge avisen annonceret i forbindelse med en klimakonference i Horsens sidst i oktober. Udover regionens tilskud på fire mio. kr., har de to formidlingscentre hver især fået yderligere 200.000 kr. fra en række samarbejdspartnere.

Mens Aquaglobe i Skanderborg fortrinsvis arbejder med klimaproblemer relateret til øget mængder nedbør, beskæftiger Klimatorium i Lemvig sig med sikring mod de forventede stigninger i havvandet.

Store mængder vand vil holde ingeniører beskæftiget de næste 100 år

Per Aarsleff udfører sidste etape af stort klimatilpasningsprojekt 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs