CleantechWatch

Suez Water renser spildevand for medicinrester med ny ozon-teknologi

Suez Water og Samn Forsyning har siden foråret testet en ny teknik til at rense spildevand for medicinrester ved hjælp af ozon. Resultaterne er så overbevisende, at Suez Water nu går på markedet med løsningen. Små hospitalsanlæg har allerede meldt sin interesse.

Foto: PR / Suez Water

Medicinrester fra tis og afføring er et stigende problem i det danske vandmiljø, som kan medvirke til, at multiresistente bakterier spreder sig via spildevandet. Det problem håber danske Suez Water nu at komme til livs med en ny teknologi, skriver Horsens Folkeblad.

Siden foråret har Suez Water og forsyningsselskabet Samn Forsyning på Brædstrup Centralrenseanlæg eksperimenteret med at fjerne medicinrester ved hjælp af en ny ozon-teknologi. Nu er de første resultater klar, og de er så lovende, at Suez Water allerede har indledt en dialog med flere interesserede. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs