CleantechWatch

Fynsk million-anlæg bliver 30 mio. kr. dyrere

Et hypermoderne renseanlæg i Assens på Fyn kommer til at blive betydeligt dyrere, end først antaget. Der er nemlig ikke budgetteret med overdækning af anlæggets tanke.

Foto: SLA Arkitekter/Assens Forsyning

Et renseanlæg i Assens på Fyn bliver mellem 20 og 30 mio. kr. dyrere, skriver Fyens Stiftstidende.

Det hypermoderne renseanlæg er oprindeligt budgetteret til 250 mio. kr., men nu viser det sig, at der i budgettet ikke er lagt midler ind til, at alle renseanlæggets tanke kan blive overdækket. Assens Forsyning har derfor anmodet kommunen om at få lov til at lade de tanke, der ikke producerer lugtgener, stå uden overdækning.

Men udvalget for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune har afvist at ændre på projektet, fordi det vil forsinke byggeriet med omkring seks måneder. Derfor bliver anlægsomkostningerne nu op mod 30 mio. kr. dyrere, ligesom der kommer ekstra driftsomkostninger på en til to mio. kr. om året. Assens Forsyning forventer, at levetiden på det nye renseanlæg kommer til at være 30 år.

Gerdt Hylbæk Nielsen, kommunikationsmedarbejder ved Assens Forsyning, siger til Fyens Stiftstidende, at man endnu ikke kan sige noget om, hvor de ekstra penge skal findes.

"Det er noget, som måske – og jeg siger måske – kan få indflydelse på vores takster," siger han.

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs