CleantechWatch

Vand

OECD sabler dansk miljøindsats ned i ny rapport

Fremskridt til trods er dansk miljø og natur stadig presset. Pesticidforuening af grundvandet og luftforurening er fortsat store problemer, og der er plads til forbedringer, vurderer OECD i en evaluering af dansk miljøpolitik, som miljøminister Lea Wermelin (S) modtager i dag.

Regeringen lancerer klimapartnerskab på vand og affald

"Vi skal sikre, at vores håndtering af både drikkevand, spildevand og affald sker så klimavenligt som overhovedet muligt," siger miljøminister Lea Wermelin (S). Derfor præsenterer regeringen nu et nyt partnerskab md fokus på området.

Vandforretningen i Fors Forsyning får ny formand

Det bliver et andet medlem af direktionen i Fors Forsyning, som nu overtager formandsposten i Fors Spildevand og Fors Vand, der dækker over de tre kommuner Lejre, Roskilde og Holbæk. Hidtil har forsyningsselskabets økonomichef siddet på posten.

Tidligere Nasa-ansat satser på selvrensende brusere til danskerne

Svenske Mehrdad Mahdjoubi har med selskabet Orbital Systems rejst mere end 500 mio. kr. fra en række investorer til et selvrensende brusersystem, der kan reducere vandforbruget markant. Nu lancerer selskabet systemet til kommercielt brug – og Danmark bliver det første marked.

Drastisk fald i antallet af vandværker: Mere end 200 forsvundet på fem år

VANDSEKTOR – UDVIKLING ELLER AFVIKLING: Der sker i disse år et drastisk fald i antallet af vandværker, viser tal fra virksomhedsregistret. Sektoren har ikke udviklet sig nok, lyder det fra jurist med speciale i vandværker, mens branchens organisation mener, at nogle vandværksbestyrelser har sovet i timen.

Målinger finder giftigt slam på bunden af fjord

Nye målinger fra landboforeningen Gefion har fundet alt for store mængder af blandt andet TBT i det slam, Næstved Havn har gravet op i sejlrenden gennem Karrebæk Fjord og placeret andre steder i fjorden.

Store mængder vand vil holde ingeniører beskæftiget de næste 100 år

Vand ovenfra, nedenfra og fra siden giver masser af arbejde til ingeniører over hele Danmark i de næste årtier. Spørgsmålet er, om kommunerne sætter penge nok af på budgetterne, så garderinger mod stormfloder, skybrud og stigende vandmasser kommer milliardstore regninger fra skader i forkøbet.