CleantechWatch

Vand

Vandselskab vil bygge energineutralt renseanlæg

Novafos undersøger mulighederne for at nedlægge fire renseanlæg og i stedet bygge ét samlet anlæg, der skal producere mere energi, end anlægget bruger. Det vil gøre driften billigere og være bedre for miljøet, fortæller spildevandschef.

Vandpriserne på himmelflugt i Hvidovre

Efter flere år med stabile priser for vand og spildevand står taksterne i Hvidovre Kommune nu til at blive hævet med mere end en femtedel i forhold til sidste år. Isoleret stiger vandpriserne med over 50 pct.

Skanderborg Forsyning udpeger konstitueret direktør

En enig bestyrelse i Skanderborg Forsyning har udpeget selskabets projekt- og udviklingschef som konstitueret direktør, efter Jens Frederik Bastrup i december sagde op. Et rekrutteringsbureau er sat til at finde en permanent direktør. (Opdateret)

Ny formand for Fredensborg Forsyning

Fredensborg Forsyning rykker rundt på bestyrelsesposterne og får ny formand. Borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen (S), træder tilbage som formand, men forbliver i bestyrelsen.

Aarhus Universitet sætter kurs mod CO2-neutralitet i 2040

Bedre affaldssortering, klimavenlig transport, grønne indkøb og reduceret energi- og vandforbrug skal gøre Aarhus Universitet CO2-neutral i 2040, lyder det i udkast til AU's første klimastrategi, som nu skal i høring. Målet forudsætter dog klimakompensation.

Regulering og økonomi bremser grøn omstilling af vandforsyninger

Rigid og forældet regulering bremser de kommunale forsyninger i at nå 70 pct.-målet, lyder det fra flere vandforsyningselskaber. Selvom det grønneste ikke altid er det billigste, skal der "være krav fra lovgivers side, at man altid skal anvende det grønneste produkt," mener direktør i Bluekolding, Per Holm.

CleantechWatch trial banner 21 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere