CleantechWatch

Klimakrisen kradser: KL vil udvide oversvømmelsesdirektiv

Manglende muligheder for finansiering er en stopklods for klimatilpasning. Derfor ønsker Kommunernes Landsforening udvidet brug af Oversvømmelsesdirektivet.

Langs Gudenåen er borgerne plagede af stigende vandstand. | Foto: Joachim Ladefoged/JPA

73 pct. af de danske kommuner er klar med en plan for klimatilpasning, mens 26 pct. er på vej med en plan, viser ny rundspørge fra Kommunernes Landsforening (KL).

Men manglende muligheder for at finansiere de planer sætter i kæp i hjulet for klimatilpasningen, og derfor mener Sara Røpke, der er kontorchef i Center for klima og ervherv i KL, at en øget national medfinansiering kunne kobles med øget national udpegning af, hvilke områder der er vigtigst at beskytte på samfundsniveau.

Sådan lyder det i et indlæg i fagmediet Watertech.

”På den måde ville der være en direkte sammenhæng mellem national prioritering og målrettet finansiering, som sikrer, at de vigtigste indsatser gennemføres. Derfor peger vi hos KL på, at en udvidet brug af Oversvømmelsesdirektivet i dansk sammenhæng kan sikre bedre sammenhæng mellem prioritering og finansiering af klimatilpasningsindsatser,” skriver hun.

Oversvømmelsesdirektiv pålægger staten at udpege områder, hvor der er risiko for oversvømmelser af national karakter, der kan have store konsekvenser for et stort antal mennesker. I dag er 14 områder fordelt på 27 kommuner udpeget i Danmark.

Samarbejde vil forpligte storbyer til at sikre fremtidens vand

Klimaforandringer giver problemer i otte ud af ti vandforsyningsselskaber

Netværk af storbyer: Hastetiltag på vandområdet kan spare 64 mia. dollar årligt

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs