CleantechWatch

Eksperter er uenige med Sundhedsstyrelsen om PFAS-rapport

Tre af 14 medlemmer af den ekspertgruppe, der har rådgivet Sundhedsstyrelsen om den nyeste viden om helbredseffekter af PFAS-stofferne, fortæller nu, at de er uenige i rapportens konklusion.

Foto: Eric Thayer/Reuters/Ritzau Scanpix

I Sundhedsstyrelsens rapport om helbredseffekterne af PFAS-stoffer fra februar 2022 takker styrelsen en nedsat ekspertgruppe på 14 medlemmer for deres store bidrag til arbejdet.

Men tre af de uafhængige eksperter, som styrelsen takker, var slet ikke involveret i selve udarbejdelsen af rapporten, fortæller de nu til TV 2.

De tre eksperter, Philippe Grandjean, professor i miljømedicin og forskningsleder på Syddansk Universitet, Eva Bonefeld-Jørgensen, professor, Institut for Folkesundhed – Miljø, Arbejde og Sundhed på Aarhus Universitet samt Lisbeth E. Knudsen, professor, Afdeling for Miljø og Sundhed, Københavns Universitet, mener ikke, at indholdet i Sundhedsstyrelsens rapport er retvisende, men i stedet dysser problemet med PFAS ned.

”Det kan undre, at en danske myndighed nedtoner problemet, når man i EU og USA opprioriterer det,” siger Philippe Grandjean til TV 2.

Sundhedsstyrelsen vil ikke interviewes til TV 2, men skriver i et svar, at ”Sundhedsstyrelsen kan ikke helt følge den kritik, der er rejst fra enkelte medlemmer af ekspertgruppen vedrørende PFAS, og vi kan ikke genkende, at vi ikke fremhæver alvoren ved PFAS-forurening, og de helbredseffekter det kan have for mennesker.”

Fanø Vand installerer anlæg til rensning for PFAS

Stor hollandsk undersøgelse: Der er høje niveauer af PFAS i vandmiljøet

Forsyningsdirektør: Umuligt at sige, om drikkevand kan holdes rent

Rådgiver skal undersøge PFAS-forurening fra havet til grundvand

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs