CleantechWatch

Hver femte kommunalvalgskandidat bakker op om klimakrav

Kandidaternes grønne ambitioner ved kommunalvalget lyder lovende, hvor mere end 20 pct. svarer, at de vil arbejde for en grønne fremtid. Nu handler det om at holde dem op på løfterne, lyder det fra kampagneleder i grøn organisation.

Foto: Philip Davali

Flere end hver femte kandidat til kommunalvalget svarer ja til at arbejde for fire konkrete grønne forslag, der begrænser det kommunale CO2-aftryk, giver plads til mere vild natur, styrker lokaldemokratiet og sikrer grønne arbejdspladser. 

Sådan lyder konklusionen fra Klimabevægelsen, efter den sidste vælger har sat sit kryds ved kommunalvalget.

Opgørelsen kommer fra Klimakoalitionens hjemmeside detsidsevalg.dk, hvor vælgerne har kunne stille kandidaterne spørgsmål om deres grønne ambitioner. Flere end 1.860 ud af landets næsten 9.000 kandidater har svaret ja til Klimakoalitionens grønne forslag, og færre end tre procent af de adspurgte, som har svaret, har svaret nej.

Ifølge bevægelsen viser flere undersøgelser, at klima og miljø stod øverst på vælgernes dagsorden til kommunalvalget. Det har resulteret i, at et stort antal byrådskandidater er gået til valg med grønne løfter.

Resultatet glæder en række grønne organisationer, som fortæller, at aldrig har et valg været så grønt. Men nu handler det om at holde politikerne oppe på løfterne.

”Vi er meget glade for, at så mange kandidater bakker op om den grønne dagsorden ved dette valg. Det er enormt vigtigt for vores klima og vores natur. Nu er det helt centralt, at de flotte ord og gode intentioner bliver fulgt op med reel handling,” siger sekretariatschef i Verdens Skove, Caspar Olausson.

Koalition runder 1000 tilsagn om kommunal klimahandling 

Dan Jørgensen afviser klimakritik: Det er et uheldigt signal 

Mette F. går optimistisk fra COP26: Alle erkender problemet 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs