CleantechWatch

"Klart ulovligt" tiltag mod oversvømmelser fra borgmester kan ende i retten

Forslag om grødeskæring som sikring mod oversvømmelser skaber uenighed i Silkeborg Kommune. Borgmester er klar til at gå rettens vej

Borgmester i Silkeborg Kommune fortæller, at der findes folk, der siger, at det er ulovligt at grødeskære, men at der findes faktisk nogen, der mener, at det er ulovligt ikke at gøre noget. | Foto: Mikkel Berg Pedersen/ERH

Et flertal i Klima- og Miljøudvalget i Silkeborg Kommune stemte torsdag aften for at grødeskære flere vandplanter i Gudenåen for at få bedre vandgennemløb i åen og dermed sikre områdets boliger mod oversvømmelse.

Kommunens egen forvaltning understregede dog forinden, at tiltaget er "klart ulovligt" med henblik på et regulativ om vedligeholdelse af vandløb.

Det skriver TV2 Østjylland.

Borgmester Steen Vindum har før iværksat grødeskæringer i Gudenåen, og han mener, at det er nødvendigt med en domstolsafgørelse i sagen – og at det ikke skal ende på Natur- og Miljøstyrelsens bord, lyder det ifølge TV2 Østjylland.

"Det er selvfølgelig ikke særlig pænt, hvis jeg skal være helt ærlig, men jeg tror bare, det er nødvendigt," siger han og peger på, at det ifølge regulativet ligeledes er ulovligt ikke at gøre noget, og der af den grund er behov for, "at nogen skærer igennem", og at han desuden hele vejen har været for, at kommunen skal gå efter mere grødeskæring.

Klage bremser stort klimatilpasningsprojekt   

Aabenraa varsler investeringer i klimasikring efter oversvømmelser i Tyskland 

Byrådsmedlem retter skarp kritik af Vejen Forsynings spildevandshåndtering 

DN advarede Holstebro om klimasikring-klage: "De lyttede ikke til os" 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs