CleantechWatch

"Klart ulovligt" tiltag mod oversvømmelser fra borgmester kan ende i retten

Forslag om grødeskæring som sikring mod oversvømmelser skaber uenighed i Silkeborg Kommune. Borgmester er klar til at gå rettens vej

Borgmester i Silkeborg Kommune fortæller, at der findes folk, der siger, at det er ulovligt at grødeskære, men at der findes faktisk nogen, der mener, at det er ulovligt ikke at gøre noget. | Foto: Mikkel Berg Pedersen/ERH

Et flertal i Klima- og Miljøudvalget i Silkeborg Kommune stemte torsdag aften for at grødeskære flere vandplanter i Gudenåen for at få bedre vandgennemløb i åen og dermed sikre områdets boliger mod oversvømmelse.

Kommunens egen forvaltning understregede dog forinden, at tiltaget er "klart ulovligt" med henblik på et regulativ om vedligeholdelse af vandløb.

Det skriver TV2 Østjylland.

Borgmester Steen Vindum har før iværksat grødeskæringer i Gudenåen, og han mener, at det er nødvendigt med en domstolsafgørelse i sagen – og at det ikke skal ende på Natur- og Miljøstyrelsens bord, lyder det ifølge TV2 Østjylland.

"Det er selvfølgelig ikke særlig pænt, hvis jeg skal være helt ærlig, men jeg tror bare, det er nødvendigt," siger han og peger på, at det ifølge regulativet ligeledes er ulovligt ikke at gøre noget, og der af den grund er behov for, "at nogen skærer igennem", og at han desuden hele vejen har været for, at kommunen skal gå efter mere grødeskæring.

Klage bremser stort klimatilpasningsprojekt   

Aabenraa varsler investeringer i klimasikring efter oversvømmelser i Tyskland 

Byrådsmedlem retter skarp kritik af Vejen Forsynings spildevandshåndtering 

DN advarede Holstebro om klimasikring-klage: "De lyttede ikke til os" 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs