CleantechWatch

Fødevarestyrelsen overtager Danish Crown-sag om greenwashing

Det bliver ikke Forbrugerombudsmanden, men derimod Fødevarestyrelsen, der skal afgøre hvorvidt slagterikoncernen har vildledt forbrugerne eller ej med kampagne for "klimakontrolleret gris."

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Greenpeace afleverede i juni en klage til Forbrugerombudsmanden, fordi organisationen mente, at Danish Crown med sine reklamer for klomakontrolleret gris, hvor udsagnet "grise er mere klimavenlige, end du tror" indgik,var med til at vildlede danskerne.

Ifølge Børsen skifter klagen om greenwashing nu hænder, og i stedet for Forbrugerombudsmanden bliver det Fødevarestyrelsen, der skal behandle spørgsmålet. Skiftet betyder, at klagen skal behandles efter fødevareloven, der til stor ærgrelse for klagerne i Greenpeace ikke er specifik på miljø- og klimamærkning af fødevarer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs