CleantechWatch

Fødevarestyrelsen overtager Danish Crown-sag om greenwashing

Det bliver ikke Forbrugerombudsmanden, men derimod Fødevarestyrelsen, der skal afgøre hvorvidt slagterikoncernen har vildledt forbrugerne eller ej med kampagne for "klimakontrolleret gris."

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Greenpeace afleverede i juni en klage til Forbrugerombudsmanden, fordi organisationen mente, at Danish Crown med sine reklamer for klomakontrolleret gris, hvor udsagnet "grise er mere klimavenlige, end du tror" indgik,var med til at vildlede danskerne.

Ifølge Børsen skifter klagen om greenwashing nu hænder, og i stedet for Forbrugerombudsmanden bliver det Fødevarestyrelsen, der skal behandle spørgsmålet. Skiftet betyder, at klagen skal behandles efter fødevareloven, der til stor ærgrelse for klagerne i Greenpeace ikke er specifik på miljø- og klimamærkning af fødevarer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs