CleantechWatch

Forsvaret tiltræder som 14. klimapartnerskab

Lidt mere end et år efter landets klimapartnerskaber afleverede sine anbefalinger, kommer der nu et nyt på banen. Forsvarsindustrien skal være katalysator for den grønne omstilling, lyder målsætningen i grøn handleplan.

Forsvaret vil installere LED-pærer i sine fregatter. | Foto: Simon Fals

Biodiversitet, energibesparelser og aftager for PtX-brændstoffer. Forsvaret indtræder nu som det 14. klimapartnerskab i forbindelse med en grøn handleplan, som skal nedbringe forsvarets energiforbrug samtidig med, at der skubbes på den grønne omstilling andre steder i samfundet.

"Forsvarsministeriet har et særligt ansvar for at bidrage til den grønne dagsorden. Vi er nødt til at tænke de grønne løsninger ind i Forsvarsministeriets operative aktiviteter, så vi kan spare på vores dyrebare ressourcer – og på sigt gøre os mindre afhængige af fossile brændstoffer," siger forsvarsminister Trine Bramsen i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Affaldsaftalen har gjort sektoren til en ideologisk kampplads

Analyse: En reduceret forligskreds, udsatte indsamlinger og skeptiske renovatører. Affaldsaftalen fra juni sidste år skulle have været trædestenen, der lettede fremtidige klimaforhandlinger, men er blevet mere omstridt end som så. CleantechWatch ser tilbage på aftalens første leveår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs