CleantechWatch

Volvo-chef foreslår millionstøtte til køb af ellastbiler

Teknologien er dyr lige nu, hvorfor store støttebeløb er nødvendige, hvis omstillingen til ellastbiler skal ske nu, mener produktchef i Volvo.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Tilskud i omegnen af millionklassen er nødvendige, hvis skiftet til eldrevne lastbiler skal ske nu, fortæller Claus Jensen, produktchef i Volvo, til Transportmagasinet.

"Med de store investeringer i en ellastbil er man nødt til at komme med et stort støttebeløb her og nu, hvis man skal lave en grøn omstilling," siger han til mediet.

Helt konkret foreslår Claus Jensen, at der gives et støttebeløb på 1 mio. kr. pr. lastbil i maksimum et år, hvorefter beløbet barberes ned til 250.000 kr. i 2025.

Udmedlingen kommer få uger efter, at Peter Ericson, der er adm. direktør i Volvo Danmark, var ude og efterspørge bedre infrastruktur til eldrevne lastbiler.

"Jeg ved ikke, hvad det er, vi venter på. Teknologien er der,” sagde han dengang til vores søstermedie MobilityWatch og fremhævede en bredere fordeling af ladestandere.

Ladestationer er vigtige og er en stor udfordring fra et infrastrukturperspektiv. Derfor er det nødvendigt, at der bliver etableret flere ladestationer, som samtidig bliver spredt mere ud i landet."

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Brancheorganisation: Nul-emissionszoner vil blive dyrt for vejtransporten 

Ford vil fremstille egne batterier til elbiler

Med 60.000 grønne biler på vejene er der fortsat langt til målet på en million

Volvo Cars vil fra 2030 kun producere elbiler

Svensk lastbilsfabrikant milliardinvesterer i batteri-fabrik 

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs