CleantechWatch

Volvo-chef foreslår millionstøtte til køb af ellastbiler

Teknologien er dyr lige nu, hvorfor store støttebeløb er nødvendige, hvis omstillingen til ellastbiler skal ske nu, mener produktchef i Volvo.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Tilskud i omegnen af millionklassen er nødvendige, hvis skiftet til eldrevne lastbiler skal ske nu, fortæller Claus Jensen, produktchef i Volvo, til Transportmagasinet.

"Med de store investeringer i en ellastbil er man nødt til at komme med et stort støttebeløb her og nu, hvis man skal lave en grøn omstilling," siger han til mediet.

Helt konkret foreslår Claus Jensen, at der gives et støttebeløb på 1 mio. kr. pr. lastbil i maksimum et år, hvorefter beløbet barberes ned til 250.000 kr. i 2025.

Udmedlingen kommer få uger efter, at Peter Ericson, der er adm. direktør i Volvo Danmark, var ude og efterspørge bedre infrastruktur til eldrevne lastbiler.

"Jeg ved ikke, hvad det er, vi venter på. Teknologien er der,” sagde han dengang til vores søstermedie MobilityWatch og fremhævede en bredere fordeling af ladestandere.

Ladestationer er vigtige og er en stor udfordring fra et infrastrukturperspektiv. Derfor er det nødvendigt, at der bliver etableret flere ladestationer, som samtidig bliver spredt mere ud i landet."

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Brancheorganisation: Nul-emissionszoner vil blive dyrt for vejtransporten 

Ford vil fremstille egne batterier til elbiler

Med 60.000 grønne biler på vejene er der fortsat langt til målet på en million

Volvo Cars vil fra 2030 kun producere elbiler

Svensk lastbilsfabrikant milliardinvesterer i batteri-fabrik 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs