CleantechWatch

Forsker: Det ser ud til at Mercosur-aftale falder

Handelsaftalen mellem EU og en række sydamerikanske lande hænger i en tynd tråd grundet mangel på bæredygtighed, vurderer forsker.

Foto: Ole Lind

Den omdiskuterede Mercosur-aftale mellem EU og flere sydamerikanske lande står til at falde til jorden, da parameteret bæredygtighed er svært at få øje på.

Det vurderer lektor i statskundskab på Københavns Universitet, Jens Ladefoged Mortensen, ifølge Videnskab.dk, da aftalen vil åbne op for råvarer, der kan sættes i forbindelse med skovrydning af regnskov.

"I den nye aftale er der skrevet ind, at de fire lande skal melde sig ind i Paris-aftalen. Men den aftale har ikke konkrete krav om CO2-reduktioner," siger Jens Ladefoged Mortensen til mediet.

Aftalen åbner op for, at EU-lande kan eksportere biler, bildele, kemikalier samt medicin til landene Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay, hvortil Mercosur-landene toldfrit kan eksportere kød, soja og en række andre landbrugsvarer til EU.

Flere lande så som Tyskland, Frankrig og Østrig har nedlagt veto mod aftalen, da de ikke anser dem som bæredygtig.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Rapport: Amazonas frigiver mere CO2 end den optager

Hård kritik af EU-Kommissionen over Mercosur-aftalen

Østrig fastholder veto mod EU's største handelsaftale

Regeringens støttepartier er imod Mercosur-aftalen

NGO'er og eksperter til politikere: Drop Mercosur-aftale 

Mere fra CleantechWatch

Nej fra EU til at gribe ind over for stigende CO2-priser

Prisen på CO2 stiger markant, men EU-Kommissionen afviser at gribe ind i det system, der endelig lader til at begynde at virke efter hensigten og drive den grønne omstilling fremad. Det er dog ikke nødvendigvis givet, at prisen fortsætter sin himmelflugt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs