CleantechWatch

Mette Frederiksen vendte klima med USA's nye vicepræsident

Statsministeren glæder sig over at se USA tilbage i Paris-aftalen og talte fredag om bl.a. klima med landets vicepræsident, Kamala Harris.

Foto: Philip Davali

Coronasituationen, potentialet for at styrke forholdet endnu mere og klima. Det var nogle af de emner, som statsminister Mette Frederiksen (S) fredag vendte med USA's vicepræsident, Kamala Harris, på et telefonmøde.

"USA er Danmarks vigtigste allierede og en af vores vigtigste handels- og samarbejdspartner. Samtalen i dag bekræftede mig i det stærke og tætte dansk-amerikanske forhold," lyder det fra Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

Statsministeren fortæller, at hun var glad for at kunne byde USA velkommen tilbage i Paris-aftalen, der er en omfattende klimaaftale.

Den forrige amerikanske præsident, Donald Trump, trak USA ud af aftalen, da han mente, den ville skade USA's økonomi.

Det ændrede landets nye leder, Joe Biden, dog på dagen for sin indsættelse, hvor han skrev under på landets retur til aftalen.

"Vi har brug for et stærkt og engageret amerikansk lederskab, hvis vi skal tackle klimaudfordringerne og overbevise resten af verden om at levere ambitiøse resultater," mener Mette Frederiksen.

USA vender officielt tilbage til hele verdens klimaaftale

Cowi satser på øget digitalisering i konkurrence om klimaprojekter

Jysk cleantech-virksomhed får erfaren bestyrelsesformand for bordenden

Minister nægter at endevende energibesparelser 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs