CleantechWatch

Uklart hvad halv milliard i ny, grøn digitaliseringsfond præcist skal bruges til

Ny digitaliseringsfond skal løfte samarbejdet mellem det offentlige og private samt understøtte den grønne omstilling, lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S). Ambitionerne bliver dog vanskelige at indfri med den pose penge, der er afsat, lyder det fra interesseorganisationer.

"Vi har endnu ikke lagt os fast på, hvordan den skal udmøntes, men det gør vi sammen med virksomhederne," siger finansminister Nicolai Wammen om ny digitaliseringsfond. | Foto: Philip Davali

Med en ny fond på 125 mio. kr. årligt frem til og med 2024 er den digitale omstilling kommet på dagsordenen i den seneste finanslov.

Her har regeringen og forligspartierne Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet vedtaget en digitaliseringsfond, der skal understøtte erhvervslivets digitalisering og dække udviklingen af digitale løsninger til en effektiv offentlig sektor – det gælder ikke mindst på klimaområdet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs