De Konservative er ude af elbilsaftale

Regeringen og en række aftalepartier præsenterer aftale for fremtidens bilpark fredag eftermiddag.
Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet
Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet
Af Ritzau

De Konservative er ikke med i den aftale om fremtidens bilpark, som bliver præsenteret fredag klokken 16 i Finansministeriet.

Det oplyser partiets erhvervsordfører, Mona Juul, som meddeler, at De Konservative har forladt de afsluttende forhandlinger.

De Konservative er primært kritiske over for finansieringen i aftalen.

"Vi ønsker, at der skal flere grønne biler til. Det er også derfor, vi har forsøgt at få ambitionerne op i forhold til det første udspil. Men vi ønsker ikke, at danskerne skal betale mere for deres biler."

"Det er rigeligt dyrt i forvejen at købe bil i Danmark. Der er enormt mange afgifter og skatter, og der synes vi ikke, at en milliardregning skal udskrives til folk med helt almindelige biler," siger Juul.

Hun understreger, at hun ikke har set den endelige aftale. De Konservative har ytret ønske om en million elbiler på vejene i 2030.

Regeringen har selv spillet ud med 500.000, men undervejs i forhandlinger er regeringen blevet presset til at øge antallet.

I begyndelsen af november skrev dagbladet Information, som havde set et aftaleudkast, at regeringen lagde op til 700.000 elbiler i 2030.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, har allerede før aftalen bliver præsenteret hårde ord med på vejen til den:

"Højere bilafgifter på vej til danskere, der bor i landdistrikter, og som har brug for en bil, så man kan komme på arbejde. Man glemmer, at mange har brug for en bil, for at hverdagen kan hænge sammen. Ikke hvad vi har brug for," skriver han på Twitter.

Flere køber grøn bil under forhandlinger om nye afgifter

Wammen overtager Bødskovs forhandlinger om grønne biler

Elbilen har fart på: Så meget skrumper benzinbilens dominans 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også