Aalborg Kommune misser egne CO2-mål

I Aalborg Kommune, Nordjyllands største arbejdsplads, har man indtl videre på ingen måde levet op til egne mål for at nedsætte udledningen af CO2. "Ikke godt nok," siger rådmand om udviklingen.
Foto: Magnus Holm
Foto: Magnus Holm

Med kragetæer på en klimaaftale med Danmarks Naturfredningsforening lagde Aalborg Kommune som 'klimakommune' tilbage i 2009 an til at kappe 2 pct. af CO2-udlednngen fra egen driften om året frem mod 2021.

Det løfte har kommunen dog indtil videre på ingen måde efterlevet, skriver lokalmediet Nordjyske. Ser man på kommunens seneste klimarapport, er CO2-udledningen fra kommunens bygninger, gadebelysning og transport i stedet reduceret med i snit 1,5 pct. om året, hvilket svarer til en fjerdedel mindre end målsætningen.

"Ikke godt nok," konstaterer Lasse P. N. Olsen (EL), miljø- og energirådmand i Aalborg Kommune, over for Nordjyske om udviklingen.

Det endelige CO2-regnestykke og den tilhørende titel som klimakommune løber frem til næste år, hvor kommunen tager hul på de kommende års klimahandlingsplaner og indleder energirenoveringer og omlægning af transporten med et budget på 140 mio. kr. frem mod 2024.

Her topper forsyningsdirektørernes løn 

Aalborg Forsyning nærmer sig en pris på geotermi

Separatkloakering giver rekordunderskud i Aalborg Forsynings vandselskaber

Aalborg Forsyning skærper indsats mod udledning af urenset spildevand

Aalborg vil lukke genbrugsplads og åbne flere små i ny affaldsplan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også