CleantechWatch

Bosch: Ny støtteordning bremser salget af varmepumper

Den højtbesungne aftale om klimavenlig varme til danskerne vil ifølge beregninger fra Bosch reelt føre til færre installerede varmepumper end før støtteordningen til skade for den grønne omstilling. Energistyrelsen mener, det er for tidligt at forudsige.

Vi vil se et fald i antallet af indstallerede varmepumper i de kommende år, vurderer Brian Nielsen, produktchef i Bosch | Foto: Joachim Adrian

Størrelsen på den nye bygningspulje, der skal bidrage til at udfase danskernes olie- og gasfyr til fordel for varmepumper, vil ikke accelerere det nuværende skift over til varmepumper, men derimod sænke den.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Bosch, hvor produktchef Brian Nielsen har regnet på tallene bag tilskuddet i den politiske aftale, som et bredt flertal i Folketinget for nyligt vedtog som en del af en samlet pakke til at få danskerne over på grønnere varmekilder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs