CleantechWatch

Bosch: Ny støtteordning bremser salget af varmepumper

Den højtbesungne aftale om klimavenlig varme til danskerne vil ifølge beregninger fra Bosch reelt føre til færre installerede varmepumper end før støtteordningen til skade for den grønne omstilling. Energistyrelsen mener, det er for tidligt at forudsige.

Vi vil se et fald i antallet af indstallerede varmepumper i de kommende år, vurderer Brian Nielsen, produktchef i Bosch | Foto: Joachim Adrian

Størrelsen på den nye bygningspulje, der skal bidrage til at udfase danskernes olie- og gasfyr til fordel for varmepumper, vil ikke accelerere det nuværende skift over til varmepumper, men derimod sænke den.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Bosch, hvor produktchef Brian Nielsen har regnet på tallene bag tilskuddet i den politiske aftale, som et bredt flertal i Folketinget for nyligt vedtog som en del af en samlet pakke til at få danskerne over på grønnere varmekilder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Danva udbygger krav til forbud mod PFAS-stoffer

Der er grund til bekymring for dansk miljø og vandkrebsløb som følge af ny opgørelse over PFOS-forurening i Danmark, ifølge Danva-direktør Carl-Emil Larsen, som nu foreslår flere tiltag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job