CleantechWatch

SF efterlyser "tydeligt grønt lederskab" fra regeringen

Det er "langt fra nok", at regeringen over de kommende fem år vil bruge ti millarder kr. i grønne investeringer gennem finansloven og EU' genopretningsfond, mener SF's formand, Pia Olsen Dyhr. Enhedslisten og De Radikale stemmer i.

Pia Olsen Dyhr (SF) på vej til åbningstale i Folketinget tirsdag | Foto: Martin Sylvest

De ti mia. kr., statsminister Mette Frederiksen i dagens åbningstale i Folketinget lagde op til at bruge på grønne investeringer, er helt utilstrækkeligt, mener formand for SF, Pia Olsen Dyhr.

"Det er godt, at der kommer penge på bordet nu, men beløbet er langt fra nok og betydeligt mindre end de penge, vi vil få fra EU's coronafond, de penge, der ligger i krigskassen samt den ramme, vi allerede har sat af til offentlige investeringer," lyder det fra formanden for regeringens støtteparti i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs